15 Şubat 2015

beddua

Tüm gün uzanıp okudum, okudum, okudum. Akşamüstü annem odaya girdi "yavrum çok havasız kalmış burası, havalandır istersen biraz" dedi. Kalktım, pencereyi açtım, bir sigara içeyim diye dışarıya çıktım. Sigaram bitti odaya döndüm. Odada inanılmaz bir koku. Biri bahçesindeki çörü çöpü toplamış yakıyor muhtemelen. Sanki saç, tırnak yanıyormuş gibi, artık içinde ne varsa o çöpün. Hüngür hüngür ağlamaya başladım. Duramıyorum, durmuyor. Hıçkırmaktan içim dışıma çıkıyor. Sanki birini yakıyorlar, sanki o kokuyla birlikte bir kızın çığlıkları yayılıyor havaya.Tüylerim diken diken, durduramıyorum kendimi. 

Allah belanızı versin. O gencecik kızı yakan yaratıklar Allah belanızı versin. Bütün kalbimle diliyorum ki o kesilmiş eller boğazınıza sarılsın, her gece o kızın gözleri girsin rüyalarınıza, kabuslarla kan ter içinde uyanın. Tüm ülkenin üzerine çökmüş kara bir bulutsunuz siz. Sanki yeterince acı yoktu değil mi bu ülkede? Yeterince yaralanmıyordu kimse değil mi? Bunu da yaptınız ve sizin soyunuz bunu yapmaya devam edecek. Adam olmayı öldür Allah beceremeyeceksiniz, değil mi? Kimseye saygı duymayacaksınız, hepimizi şöyle bir süzüp "bundan iş çıkar mı" diye soracaksınız kendinize. İmkan varsa kaçıracak, tecavüz edecek, beş dakikalık zevkinize koca bir hayatı, umutları feda edeceksiniz. Allah belanızı versin. 

"Sus" diyor annem şimdi bana "beddua etme" Ederim, edeceğim de. Hatta gece gündüz edeceğim. Bunları kimse durduramıyor, durdurmaya çalışmıyor, daha da beteri umursamıyor "olur öyle şeyler" deyip geçiştiriyor, belki göklerden bela yağar üzerlerine..,

Resim: şuradan

7 yorum:

  1. her an ağlıyorum.yazınızı okudum yine ağladım.aynı duygular içindeyim.aynı bedduaları ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ben de haberi ogrendigimden beri kendimde değilim . Çok çok acı...

    YanıtlaSil
  3. Ben de haberi ogrendigimden beri kendimde değilim . Çok çok acı...

    YanıtlaSil
  4. Bizler yazarken, okurken, düşünürken, hayal bile edemezken tüylerimiz diken diken... Ya onlar...? Bu korkunç olayı planlarken, saldırırken, alevleri izlerken... Nasıl bir ruh halidir bu?

    YanıtlaSil
  5. Bu kaçıncı Özgecan , kaçıncı ölüm yasını üç günlüğüne göstermelik yasını tuttuğumuz ? Hala anlamıyoruz kolektif bilince varıp bütünleşmeden o kesilmiş güzeller eller kadınların boğazına yapışmış kadınları boğan o elleri alamayacak yerinden

    YanıtlaSil
  6. İnsanın gerçekten aklı almıyor böyle bir olayı bir insan nasıl işleyebilir. Cinsiyet ayrımını geçtim bir insan olarak karşındaki insanı nasıl vahşice öldürebilir. Böyle insanların var olduğunu düşünmek bile insana koyuyor. çok kötü bir durum gerçekten.

    YanıtlaSil
  7. MAT: İşte bu beni deli ediyor, elimizden ağlamaktan ve beddua etmekten başka en ufak birşey gelmiyor. Ben de senin gibi sürekli ağladım. Bazen delirecekmişim gibi geliyor inan bana.

    HAYAT İZLERİM: Ben de öyle. Ama bu sabah okuduklarım gösteriyor ki bu durum şiddeti önleyeceğine bazılarına örnek olmuş. Şiddet tam gaz sürüyor.

    MAKBULE ABALI: Onların ruhları, vicdanları olduğunu sanmıyorum.

    ÇETREFİLLİ RUH: Sana katılıyorum. Bu ülke hafızasız. Bir ay sonra kimse bunu hatırlamayacak. Herşey kaldığı yerden devam edecek.

    ALİ EMRE: Bu insanlarla aynı ülkede yaşamaktan, aynı havayı solumaktan utanç duyuyorum.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...