21 Şubat 2015

aşk kime benzer...

Aylardan Temmuz. Fena halde aşıksın ama daha bilmiyorsun. Önce sokaklarda yürürken aptal aptal gülümsediğini fark ediyorsun. İnsanlar sana acaip acaip bakınca sen o acaipliğin sebebini anlamaya çalışırken yüzünü yoklayınca fark ediyorsun ancak. Dalıp dalıp gidiyorsun çok önemli toplantıların ortasında. Önündeki deftere hep aynı harfi karalamışsın, bunu da kimbilir neden sonra fark ediyorsun. Hep aynı gülümsemeyi görüyorsun gözlerini kapatınca. Tıpkı yağmurlu bir gökyüzünde birden beliriveren gökkuşağı gibi diye düşünüyorsun o gülümseme için. Herşey o gülümseme için var sanıyorsun. Sanki gelmiş ve geçmiş sadece o gülümsemede toplanmış.

Aklının başında olmadığı zamanlar bunlar. Ve hiç bu kadar güzel olmamıştın. Sanki biri kirlenmiş ruhunu alıp bir güzel yıkamış, mis kokulara bürümüş gibisin. Bir gülümsüyorsun kör oluyor karşındaki ışığından. İşte o denli güzelsin. Herşeyi seviyorsun şimdi. Ama nasıl bir sevmek. Çünkü neye baksan gözlerinden aşk akıyor onun üzerine. Yaldızlanıyor, renkleri canlanıyor herşeyin. Her gece dua ediyorsun, "Allah'ım ne olur hep ama hep herşeyi bunca çok seveyim" Biliyorsun sevmezsen eğer dünya hiç ama hiç çekilmiyor.

Bardak bardak çay içiyorsun ve yanında sigara. Onunla da içmiştiniz. Sen anlatmıştın o sana bakmıştı. Kim bana böyle candan bakabilir diye geçmişti aklında. İşte Allah sana lütufta bulunmuştu. Herkes bir kere mucize yaşar hayatında demişti biri, o zaman inanmamıştın ya ona, işte şimdi inanıyorsun. 

Artık kendini yarım yamalak hissetmiyorsun. Bir bütünsün, eksik olan herşey tamamlanmış. Kalbinin attığına yaşadığına deliler gibi seviniyorsun. Günleri iple çekiyorsun. Gelecek biliyorsun. Bir gün ve bir gün daha... Bir ay ve belki bir ay daha... Umutla yaşıyorsun. Şikayetin yok.

Eylül geliyor. Güneş iyice çekilmiş artık, yakmıyor. Kış geliyor diye üzülüyor bazıları kulak asmıyorsun. Ve o geliyor. Hayatın sonbaharında yanı başında beliriveriyor. Biliyorsun, senin baharın şimdi başlıyor. Kime benziyorum ben diye soruyor. Bana benziyor. Ben de ona. İkimiz yan yana durunca aşka benziyoruz. Ne güzeliz böyle. Kocaman yitik ömürlerimizde yeniden doğmuş gibi...

Ne güzeliz böyle... Ne güzel...


Resim: şuradan

4 yorum:

  1. aklıma yine mi güzeliz yine mi çiçek şarkısını düşürdü satırlarınız. Aşk güzel ateşi yürekte daim olması dileğimle

    YanıtlaSil
  2. Hepimiz için gerçek olsun dilekleriniz :)

    YanıtlaSil
  3. okurken bile kıpır kıpır oluyor insanın içi..:)

    YanıtlaSil
  4. Bu aralar aşka dair okuduğum en güzel yazı :)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...