19 Eylül 2010

et kafa

Dedem insanların dikkat çekmek herşeyi yapabileceğine inanan bir adamdı. 15-20 yıl sonra akıllının birinin poposuna çan takıp öyle dolaşacağını ve bunun bir moda akımına dönüşeceğini ve sokakta çan seslerinden durulmayacağını iddia ederdi. Ama dedem bile Lady Gaga denilen acaip kişinin  yaptığı şeyi herhalde hayal edemezdi. 

Lady Gaga acaip kişisi MTV Müzik ödüllerine etten yapılmış bir elbise ile gelirken mutlaka biliyordu herkesin şaşkınlıktan dilini yutacağını. Ve herkesin onu konuşacağını, vejeteryanların ve hayvan hakları savunucularının kendisine saldıracağını, ödül törenine gelen bazı kişilerin yanına oturmak istemeyeceğini, bazılarının kokudan burunlarını tıkayacaklarını da elbette biliyordu. Ama görünen o ki onun için önemli olan tek şey vardı bu da: herkesin ondan söz ediyor olması. Nasıl söz edildiğinin çok da önemi yok.

Szi gördünüz mü veya gördüğünüzde ne hissettiniz bilmiyorum ama benim midem bulandı. Değil giymek çiğ ete dokunmak bile ürpertirken beni, kokusunu duymayı bırak düşünmek bile midemi kaldırırken onun o elbiseyi giymiş olmasını anlamak mümkün mü? Çoğu şeyi olabilir kabul ederken, hele insanların herşeyi yapabileceğine inanırken "bu kadarına da pes"ti doğrusu.

Bu kadar uç noktaya vardırdıysa herşeyi bundan sonra neler yapabilir bu kadın ya da kendisine onu örnek alanlar? Mesela bir insan kafaderisi yüzdürüp kendisine şapka yaptırtabilirler mi? Hayvanların kafalarını kürklerine yaka süsü yapan hasta kadınları nasıl artık garipsemiyorsak onu da bir süre sonra garipsemeyebilir miyiz? "Ama onlar hayvaaan?" diyenler olabilir. İyi ama onlar da canlı değil mi? Ve siz insan değil misiniz?

İnsanlar dünyada var olan herşey onların keyfi için varmış budalılığa ne zaman sahip oldular merak ediyorum. Spor için hayvan avlarlar, derilerini yüzüp kendilerine elbise dikerler, kafalarına vura vura öldürürür kürklerini alırlar, etten elbise giyer ödül törenlerine giderler...Ve hergün biraz daha unuturlar insanlıklarını.

12 yorum:

  1. Ben ilk gördüğümde inanamamıştım,halâ da inanmak istemiyorum 'gerçek' olduğuna...
    Lady Gaga'yı severim ama bu çok mide bulandırıcı...

    YanıtlaSil
  2. Niye kızdık ki? Önce hayvan eti ile çıkıyor karşımıza, sonra kendi eti ile çıkacak. İç çamaşırla ortalıkta dolaşmaya kadar ulaştı kızcağız bir adımı kaldı tamamen çıplaklığa, utandı galiba :) Ara bir adım olsun istedi. Hem kızın suçu ne? İlk insan olarak yeryüzüne gelememesi mi, öyle olsa bu eleştirilere maruz kalmayacaktı değil mi:)))

    YanıtlaSil
  3. sonra bunlar afrika ülkelerine yardıma giderler, hayvan hakları için çalışırlar v.s.

    bizim insanlarımız da bunları dinler, daha çok para kazanmalarına vesile olur...

    direkt küfredesim var ama blogun sahibine olan saygımdan susuyorum...

    YanıtlaSil
  4. "İnsanlar dünyada var olan herşey onların keyfi için varmış budalılığa ne zaman sahip oldular merak ediyorum."
    Çok vurucu. Lady Gaga dinlerim açıkcası ama bu hareketleri beni hiç ırgalamıyor. Neyi niçin yaptığını çok iyi biliyoruz. Bizi etkileyemediği ve sayımızın fazla olduğunu düşündüğümden endişelenmiyorum.

    YanıtlaSil
  5. elbise dolabnı merah ediyorum bu gadın kişisinin..

    YanıtlaSil
  6. Ar damarı yırtılmış artık insanlığın. Artık çoğu şey şaşırtmıyor bizi...

    YanıtlaSil
  7. Bu dikkat çekme yöntemi " şarkı söyleyebilirim ama çalışan bir beyne sahip değilim" anlamında galiba...

    YanıtlaSil
  8. İlk gördüğümde çok meşhrmuş haberim yoktu yapay ve özentili buldum şovunu. Şarkı syleme tekniği de fazla abartılı. Çok sattığı için çoğu insan başarılı görüyor bu projeyi. O et elbise için tek kelime; "iğrenç". Çok bile.

    YanıtlaSil
  9. Ben ilk defa görüyorum ve et olduğunu anlayamadım.Kim yaptıysa başarılı çalışmış!!!!
    Şaka bir yana et olduğunu okuyunca kim rahat edebilir ki bu kıyafetle dedim.Aylarca duş alsam yine tiksinirim yine tiksinirim kendimden.
    Akıl fikir parayla satın alınamıyor işte.Paranın yapamayacağı şeyler de var...

    YanıtlaSil
  10. AKSİTABRAXAS: Gerçekten mide bulandırıcı.

    HAŞİM: Kendi eti ile çıksa bu kadar mide bulandırıcı olur muydu? Sanmıyorum. Başka birinin etini kendi etin üzerine giymek, hele de o başka biri öldürülmüş biri ise.

    GEREKSİZ ADAM: Bu kadın bu saçmalıktan sonra hayvan hakları için çalışırsa şaşırmam. Ben evde beslediği bir hayvan var mı onu merak ediyorum :)

    SMY: Lady Gaga'nın şarkılarını sevebilir insanlar. Zaten olay o ve müziği değil. Olay bu hareketin neden ve nasıl bir mantıkla yapılmış olduğu. Çok şaşırtıcı geliyor ve beni endişelendiriyor bunlar. İlgi çekebilmek ya da her ne için ise her yolun mübah olduğu bir dünya cidden endişelendiriyor beni.

    KABAKULAK: Ben de :)

    RECEP HİLMİ TUFAN: Ar damarı yırtılmış haklısınız ama ben hala şaşırıyorum. Ve merak ediyorum daha ne kadar ileri gidebileceklerini.

    YanıtlaSil
  11. MİSKİN: Süper :)

    VLADİMİR: İğrenç az kalıyor sanki...

    BUĞDAY TANESİ: Ben de o elbise üzerindeyken nasıl hissetti acaba diye merak ettim. Ve kusmadan nasıl onca saat dolaştı o elbiseyle.

    YanıtlaSil
  12. Bunu bilmiyordum, buna bizim oralarda ya da belki de buralarda terbiyesizlik derler...

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...