29 Ocak 2016

Bu yazı beyler için...

Size birşey söyleyeyim mi beyler, tecavüze karşı asıl kampanyayı siz başlatmalısınız bence? Çünkü o iğrenç yaratıklar yüzünden hepiniz birer potansiyel tecavüzcü olarak algılanıyorsunuz. Bakın size bir hikaye anlatayım...

Özgecan olayından sonra hemen hemen tüm arkadaşlarımda aynı psikoloji oluştu, "şu adamda tecavüz potansiyeli olabilir mi?" Bunun ne kadar korkunç bir psikoloji olduğunun farkında mısınız? Dolmuşlara binmeye korkan kadınlar, bir sokakta arkasındaki hızlı adımlardan korkan kadınlar, iş görüşmesinde müstakbel işvereninin ofisinde onunla yalnız kalmaktan korkan kadınlar... Daha sayayım mı? Saymayayım zira saydıkça hepimizde kollektif olarak var olan korkularım depreşiyor. Aman ha kadınları yargılamayın genelleme yapıyorlar diye, zira korku bu adı üzerinde bizi birbirine benzeyenlere karşı hep tetikte olmaya zorlar. Artı şunu da unutmayın bu insanları sizden ayırabileceğimiz bir işaret yok yüzlerinde. Kaldı ki çoğu zaman ummadık taş baş yarıyor.

Biliyor musunuz eskiden şöyle düşünürdüm, yaşlanmanın en iyi yanı artık taciz edilemeyecek olmaktır. Ne aptalmışım zira bu ülkede 60'lı 70'li yaşlarında tecavüze uğraşayan kadınlar var. Durun kusmayın hemen. Ya da kusacaksanız o iğrenç hemcinslerinizin üzerine kusun da sizin kusmuğunuzda boğulsunlar, biz de kurtulalım.

Geçen gün bir erkek arkadaşım bana şunu söyledi, "biz artık bir çocuğun başını okşamaktan korkuyoruz, çünkü insanlar bizim o küçük çocuğa duyduğumuz şefkatten şüphe ediyorlar. Haksız da değiller, bu ülkede öyle çok çocuk tecavüze uğrayıp öldürüldü ki" Lütfen düşünün sevgili beyler, tecavüz sizin o çok değer verdiğiniz onurunuzu, ki siz hiçbir şey yapmamış olsanız bile, kirletiyor.

Bu yüzden lütfen ama lütfen kadınlar hakkında kendi aranızda bile konuşurken onları saygıyla ve nezaketle anın. Hakkımızda aşağılayıcı konuşanlara engel olun. Oğullarınızı kadınlara saygı duyacak şekilde yetiştirin. Bunu biz kadınlar değil siz erkekler durdurabilirsiniz. Çünkü asıl adamlık budur beyler. Lütfen bunu bir düşünün olmaz mı?

Fotoğraf: Dünyalılar.org

6 yorum:

  1. yazınızı çok beğendim gerçekten içten ve anlamlı artı bir farkındalık bile bişeydir

    YanıtlaSil
  2. güzel yazmışsınız..erkek olarak değil insanlık boyutunu ön plana çıkararak okudum.

    YanıtlaSil
  3. Bilinçli bir toplumu ancak bilinçli yeni nesil dönüştürecektir.

    YanıtlaSil
  4. UZMANAMATÖR: Çok teşekkür ederim. Diliyorum bir fark yaratır.

    TOLGA: Çok teşekkür ederim. Ben de kadın ve erkek ayrımı yapanlardan değilim. Ama bu konuda sanıyorum erkeklere daha çok görev düşüyor. Çünkü kadınlar bu konuda zaten savaş veriyor.

    KÜLTİGİN BEY: Kesinlikle katılıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Özgecan olayından önce bende bi mağazada çalışıyordum. Saat kaçta bırakıcakları belli olmuyordu adamların. Gece saat 23.30 da bıraktılar o gün de çıktım dolmuşa binicem bekliyorum. Geldi dolmuş. İçinde sadece 4 kişi vardı 4üde erkek biri de şoför. Korktum binmedim. Artık o olay bilinçaltıma nasıl işlemişse. Şoför de bincekmisin diye sordu gülerek birde.Hayır dedim. Uzaklaştım hemen. Gece gece abimi aradım o geldi aldı beni. Artık bu ülkenin durumu ne olacak bilmiyorum. 70 yaşındaki dedeler 7-8 yaşındakı kızlarımızın bacaklarına bakıyor. Ama olay sadece kadın erkek ilişkisinde değil. Erkeğe tecavüz eden ruh hastaları da var. İnsan bi çözüm bulmak istiyor ama öncelikle zihniyetin değişmesi gerekiyor. Yazında çok gerçekçi ve objektif olmuş.

    YanıtlaSil
  6. çok haklısınız erkek olarak değil insan olarak bakmak gerek çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...